Typhoon ziet nederhiphop niet meer als niche
729
post-template-default,single,single-post,postid-729,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Typhoon ziet nederhiphop niet meer als niche

Nederland is al een tijdje klaar voor een hiphopfestival. “Hiphop is zo groot geworden, het overstijgt de popcultuur”, zegt rapper Typhoon tegen Novum Nieuws. Zondag staat hij op het nieuwe hiphopfestival Woo Hah! in Tilburg naast grote internationale rappers als Method Man en Redman. “Hiphop zit niet meer in een niche.”

“Veel mensen houden van hiphop zonder dat ze het zelf weten”, gaat de 29-jarige Typhoon verder. Collega-rapper Diggy Dex ziet ook dat hiphop terrein wint in Nederland. “Ik heb pas een single opgenomen met Stef Bos en die wordt gedraaid op 100% NL, dat zou zes jaar geleden nooit zijn gebeurd.”

Volgens Diggy Dex is het beeld van rappers in Nederland in de loop der jaren veranderd. “Ook dankzij programma’s als Ali B op Volle Toeren”, zegt de 34-jarige muzikant. “Zes jaar geleden was er in Nederland ook een piek in de populariteit van hiphop”, vertelt Typhoon. “Maar die is ingezakt door weggevallen muziekzenders en andere mediakanalen. Nu is er weer een revival.”

Op het festival in Tilburg delen de twee Nederlandse artiesten het podium met tal van oude leden van Wu Tang Clan, maar ook Mos Def en YG. “Mos Def en Wu Tang zijn echt helden van mij”, zegt Typhoon. “Als zij er niet waren geweest, was ik er niet geweest.” Ook Diggy Dex is verheugd over de line-up en hoopt een van de artiesten in het wild aan te treffen.

“Ik ben op een festival een keer Aloe Blacc tegengekomen”, vertelt Diggy Dex over de zanger van de hit I Need a Dollar. “Hij had mijn optreden gezien en gaf me een compliment. Dat was fucking tof. Daarna zijn we wat gaan eten.” De rapper werd er even aan herinnerd dat dat een goed moment was om te netwerken. “Het schoot even door mijn hoofd, maar zo ben ik niet. Het is beter om op je eigen kracht een naam op te bouwen.”

Gepubliceerd door Novum