Boeken
boek, maartje, willems
21383
page-template-default,page,page-id-21383,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Boeken

Niksen
(2020)

In Niksen − Lang leve het lanterfanten heb ik samen met illustrator Lona Aalders de kunst van het niksen geprobeerd te ontrafelen. Ik kan zelf nauwelijks niksen, want net als iedereen ben ik hard op zoek naar ‘zingeving’ en ‘een beter leven’, maar waarom toch? Uit jaloezie op katten en honden, die hele dagen in mandjes en achter ramen liggen te ronken, gingen we op zoek naar manieren waarop we het konden leren. Ik spreek deskundigen over de vraag: waarom is het zo moeilijk? Is het wel goed voor je? En Lona maakte prachtige tekeningen.

Vanaf nu wordt alles beter
(2018)

In mijn boek Vanaf nu wordt alles beter heb ik de vele momenten in mijn leven beschreven, waarop ik even met de handen in het haar zit. Het leven van een faalangstige twijfelaar gaat niet over rozen en daarom wilde ik mijn ontdekkingen, praktische oplossingen en weggeredeneerde problemen (die je eigenlijk met goed fatsoen geen problemen zou kunnen noemen, hooguit hinderlijke hobbels op een op zich goed aangelegd wegdek) beschrijven. Leer van mijn valkuilen, zodat je er zelf niet meer in hoeft te trappen.