Zomerhitte in de bios met komedie The Heat


the-heat1

Sandra Bullock is zo’n type actrice dat je grappig vindt, of vreselijk. Mijn smaak is geëvolueerd van meh naar waardering en dat komt niet door die Oscar die ze op zak heeft. Ze heeft zelfspot en is niet zo gemaakt, behalve haar gezicht. Ik weet niet wie eraan heeft lopen trekken, maar het is een soort nog niet afgebakken klei-experiment geworden. In close-ups is ze soms heel strak en jeugdig, maar vaak ook lijkt ze moeite te hebben met door haar ogen te kijken, niet echt fraai gedaan, helaas.

In The Heat geeft Sandra vooral voorzetten voor Melissa McCarthy. Dat zij hilarisch is, hebben we alkunnen zien in Bridesmaids en haar tv-serie Mike and Molly. Bridesmaids-regisseur Paul Feig heeft haar voor The Heat gevraagd om wederom een onaangepaste, grofgebekte vrouw te spelen in de vorm van de triggerhappy agent Shannon Mullin uit Boston. Bullock speelt de gespannen carrièretijger Sarah Ashburn die loert op een promotie binnen de FBI. In de buddykomedie steelt McCarthy de show en Bullock kent haar plek.

the-heat-trailerDe grappen leunen soms tegen grollen aan, zoals ‘Je ziet een beetje bleek’ over een albino agent – en over de vrijgezellenstatus – Sarah: I was married once. Shannon: Was he a hearing man? In principe komen alle clichés van een buddykomedie voorbij. Opvallend is dat in de politiewereld van Sarah en Shannon geen enkele vrouw voorkomt, ook alle boeven zijn mannen. Een beetje het tegenovergestelde van Bridesmais, waarin weer bijna geen mannen voorkomen. Een balans tussen die twee is wenselijk.

In de bioscoop was het overigens heerlijk afgekoeld en had ik zelfs een trui tegen de kou aangetrokken. We hadden ons vermaakt en in ons universum was het donker en lekker (dankzij de trui dan), maar eenmaal buiten is het toch alsof je hebt gespijbeld met al die vrolijkheden op terrassen en in parkjes. Snel maar de trui uit en een terras op.

The Heat is een prima film, soms te flauw maar meestal gewoon heel grappig. McCarthy en Bullock zijn perfect op elkaar ingespeeld en storten zich letterlijk op hun rollen.

Deze recensie is geschreven voor de Labsters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s