Trance – Een tussendoortje van Danny Boyle

Danny Boyle is bekend van uiteenlopende films als Slumdog Millionaire, 127 hours en Trainspotting. De thriller Trance maakte hij ‘als tussendoortje’, om even stoom af te blazen van de opening- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Trance is dan niet echt een meesterwerk te noemen. James McAvoy speelt een veilingmeester die betrokken is bij een kunstroof. Tijdens de diefstal weet hij het schilderij weer te ontfutselen van bendeleider Franck (Vincent Cassel), maar door een klap op zijn hoofd weet hij niet meer waar hij het heeft gelaten.

De criminelen doen op dat moment wat iedere weldenkende bad guy zou doen: ze schakelen een hypnotiseur in. Huh? Wat? Ja toch. Deze hypnotiseur wordt gespeeld door de beeldschone Rosario Dawson, die na de film overigens kort datete met de twintig jaar oudere Boyle (twijfelachtig). Hoe ze heeft geleerd mensen in trance te brengen, ontdekken we als in haar huis een doe-het-zelf-boek wordt gevonden. Elizabeth brengt haar klanten in een handomdraai naar hun onderbewuste door ze hun ogen te laten sluiten en tegen ze te praten. Niet echt geloofwaardig.

Rosario Dawson in Trance

Rosario Dawson in Trance

Voor de mannen zit er nog een leuke verrassing in de film, namelijk een full frontal van Dawson. Bij het aanschouwen van zoveel vrouwelijk schoon lichtte de zaal werkelijk op. De naaktscène gaat overigens vooraf aan een hoogst opmerkelijke scheerscène. Het is wel degelijk functioneel naakt, want het leidt uiteindelijk tot de grote onthulling. Trance is prima te bekijken zoals Boyle de film maakte: als tussendoortje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s