Tribeca Film Festival – Trust Me bij vlagen hilarisch

Clark Gregg weet het even niet meer in Trust Me

Clark Gregg weet het even niet meer in Trust Me

Clark Gregg is bij het grote publiek bekend als Agent Phil Coulson uit The Avengers. Met Trust Me levert hij als regisseur en scenarist zijn tweede ‘independent’ film af.Vooral het eerste uur is zijn komedie hilarisch. In de derde akte vliegt de film een beetje uit de bocht.

De 51-jarige Gregg speelt hij Howard, een Hollywoodagent die  kindsterren begeleid op de weg naar roem. Hij heeft nog maar een klant over die hij alles geeft wat hij heeft. Hij rent van hot naar her met koffie en voert door zijn blue tooth oortje talloze telefoongesprekken door elkaar om de ‘thesp’ en vooral zijn moeder blij te maken. Na een rampzalig verlopen casting, de rol gaat naar een Lohen-kind en de klant vertrekt naar zijn grote concurrent Aldo (Sam Rockwell), lijkt Howard weer helemaal terug in de ring te zijn door een nieuw 13-jarige talentje. De jonge actrice is niet alleen mooi en slim, maar ook nog heel sympathiek. Daarbij gaat Howards buurvrouw, gespeeld door Amanda Peet, eindelijk in op zijn avances.

Amanda Peet en Clark Gregg

Amanda Peet en Clark Gregg

Tot zover gaat het allemaal goed. Gregg geeft een hilarisch beeld van het verknipte leven dat jonge kinderen in Hollywood moeten lijden, om in beeld te komen bij de grote vissen. Felicity Huffman en Allison Janney spelen producent en casting director die met alle winden meewaaien om een zo goed mogelijk deal overal uit te slepen. De dialogen zijn sterk evenals het spel. De film begint na een uur in te storten. Prima verhaallijnen moeten plaats maken voor ongeloofwaardige plotwendingen en een grotesk einde, die in het begin van de film overigens al werd aangekondigd.

Het sterke begin, houdt de film  overeind. Grappig voorbeeld: hij hoopt bij een theaterbewerking van Kafka’s Die Verwandlung op een basisschool het zoontje van Pierce Brosnan te kunnen aanklampen, die in het stuk een vlieg speelt. Dankzij de bekende cast, is de kans aanzienlijk dat de film wordt aangekocht door een Nederlandse distributeur.

Eerste scène uit Trust Me
[http://www.youtube.com/watch?v=0LNyFwZmatc]

2 gedachtes over “Tribeca Film Festival – Trust Me bij vlagen hilarisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s