Cannes 2012 – De foto’s

Dit jaar was deze dame voor het eerst aanwezig bij het filmfestival van Cannes. De eerste dagen liep ik nog een beetje rond als een verdwaasde kip zonder kop met talloze A4-tjes van diverse pr-bureau’s om van de ene Britse persdame naar de andere Amerikaanse te rennen om interviews te bevestigen, maar na een paar dagen raakte ik gewend aan de hysterie en gestresste figuren die om uiteenlopende redenen iedereen omver beukend over ‘La Croisette’ snelwandelden. Opvallende aanwezigen van het glamorous festijn waren soms stijlvol, vaak meer neigend naar ordinair geklede toeristen die de boulevard op en af struinde als begaven zij zich richting een premiere of ander high profile evenement.

Beroemdheid of toerist?

Beroemdheid of toerist?

In eerste instantie was ik nog onder de indruk van deze figuren, tot bleek dat het ging om hobbyisme en dat de uitgedoste dames en heren na een paar rondjes weer hotelwaarts keerden. Welk een trieste bedoeling! Nu kan ik me de drang naar faam en begeerte in een tijd waarin iedereen een roemverslaving lijkt te hebben enigszins voorstellen, maar voor een spiegel in je eigen huis en niet op een straat naast een rode loper. Overigens bleek er een heuse markt rondom deze types te zijn ontstaan en circuleerden tal van fotografen rond de amateur-filmsterren om hen vast te leggen en vervolgens het kaartje van hun website te geven. Een volgend stadium is het in elkaar flansen van een nep-glossy, die neemt vast ook gulzig aftrek. Ik kon niet helemaal opmaken of de dames en heren roemaanbidders graag een avondje een filmsterrengevoel wilden krijgen of dat ze serieus hoopten ontdekt te worden.

GI Joe en Catherine Deneuve bij Carlton in Cannes
GI Joe en Catherine Deneuve bij Carlton in Cannes
Strandwerk in Cannes

Strandwerk in Cannes

Beroemd, dan

Onderwijl waren er ook echte filmsterren te spotten, zoals Brad Pitt en Tilda Swinton. Hierbij wat kiekjes.

Bill Murray, Tilda Swinton, Jared Gilman en Wes Anderson bij de persconferentie in Cannes voor Moonrise Kingdom

Bill Murray, Tilda Swinton, Jared Gilman en Wes Anderson bij de persconferentie in Cannes voor Moonrise Kingdom

Vader en zoon David en Brandon Cronenberg hebben allebei een film op Cannes, Cosmopolis en Brandons regiedebuut Antiviral

Vader en zoon David en Brandon Cronenberg hebben allebei een film op Cannes, Cosmopolis en Brandons regiedebuut Antiviral

Brad Pitt op het Film Festival van Cannes 2012 op weg naar de persconferentie van Killing Them Softly
Brad Pitt op het Film Festival van Cannes 2012 op weg naar de persconferentie van Killing Them Softly

2 gedachtes over “Cannes 2012 – De foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s